Kleurenabc

P1090394
“De dikke toren” van Zierikzee
Dubbele regenboog

 Eigenlijk was ik altijd al graag bezig met stoffen, draden en papier.

Toen patchwork/quilten in Nederland bekendheid kreeg, ben ik daarmee aan de slag gegaan. Om de diverse technieken te leren en te proberen, heb ik cursussen en workshops gevolgd. Bij het traditionele patchwork/quilten gelden strakke regels.  Na verloop van tijd kreeg ik de behoefte om me daarvan los te maken.

Ik wilde vrij werken, op mijn eigen manier.

Het werk dat ik nu maak, is allemaal naar eigen ontwerp. Ik word geïnspireerd door vormen die ritme, rust, helderheid of licht uitstralen. Soms ook door een woord of tekst die ik hoor of lees en die vervolgens in mijn hoofd blijft hangen.

Textiel is voor mij een bron van inspiratie. Toen ik ontdekte hoe ik zelf mijn stoffen kan verven, ging er een wereld voor mij open. Je kunt namelijk verven in een eindeloze reeks van kleuren en nuances. Opeens had ik de mogelijkheid om te werken met stof die precies de kleur heeft die ik nodig heb.

De uitdaging ligt voor mij in het werken met verschillende materialen zoals katoen, zijde, linnen, tule, vilt, wol, organza, tyvek, papier, eigenlijk alles wat ik denk te kunnen gebruiken. Met al deze materialen kan ik naar hartenlust experimenteren. Verschillende materialen worden met elkaar verbonden door middel van naaien (machinaal), borduren, punchen, stempelen, smelten, vliesofix en soluvlies (wateroplosbaar vlies)

Zo ontstaan mijn werkstukken. Grote voor aan de muur, maar ook klein werk om in te lijsten of als kaart te versturen en kleurige sieraden van textiel/papier.

De kennis die ik heb, geef ik graag door via workshops. Om er een paar te noemen: stof verven, werken met tyvek, werken met soluvlies, textielkaarten maken en punchen met de punchmachine.

Coby Bakker, Zierikzee

Naam Coby (transparant)

P.S. Graag hoor ik van je. Via het contactformulier kun je reageren!