Kleurenabc

Welkom!

P1090394

“De dikke toren” van Zierikzee

Dubbele regenboog

 Leuk dat je op mijn website komt kijken.

Toen patchwork / quilten in Nederland bekendheid kreeg, ben ik daarmee aan de slag gegaan. Om de diverse technieken te leren en uit te proberen heb ik cursussen en workshops gevolgd. Bij het traditionele patchwork en quilten gelden strakke regels. Na verloop van tijd kreeg ik de behoefte om me daarvan los te maken. Ik wilde vrij werken, op mijn eigen manier. De werkstukken die ik nu maak zijn allemaal naar eigen ontwerp. Ik word geïnspireerd door vormen die ritme,rust, helderheid of licht uitstralen. Soms ook door een woord of tekst die ik hoor of lees en die vervolgens in mijn hoofd blijft hangen.

Textiel is voor mij een bron van inspiratie. Toen ik ontdekte hoe ik zelf mijn stoffen kan verven, ging er een wereld voor mij open.  Je kunt namelijk verven in een eindeloze reeks van kleuren en nuances. Opeens had ik de mogelijkheid om te werken met stof die precies de kleur heeft die ik nodig heb.

De uitdaging ligt voor mij in het werken met verschillende materialen zoals katoen,zijde, linnen, tule, vilt, wol, organza, tyvek, papier en alles wat ik denk te kunnen gebruiken. Daarmee kan ik naar hartenlust experimenteren. Ik verbind meerdere materialen met elkaar door middel van naaien, (machinaal) borduren, punchen, stempelen, smelten, vliesofix en oplosbaar vlies.

Zo ontstaan mijn werkstukken.  Grote quilts en wandkleden voor aan de muur, maar ook klein werk om in te lijsten of als kaart te versturen.

 

Op deze site laat ik zien wat ik maak. Veel kijkplezier!  

Coby Bakker, Zierikzee

Naam Coby (transparant)

P.S. Graag hoor ik van je. Via het contactformulier kun je reageren!